En isshow

Tänkte beskriva hur en isshow går till med alla förberedelser runt i kring.

Klockan 17.00 är det dags för att börja fixa smink och hår.

Klockan 18.00 är det genomgång av showen på golv samt en gemensam uppvärmning. Därefter värmer jag och min paråkare Anton upp tillsammans där vi går igenom alla lyft som ska genomföras.

Klockan 19.00 börjar showen
Mitt första nummer är "lucia" då vi bär vita klänningar utav silkesliknande tyg, stora vita vingar och en luciakrona så fin att man måste se den med blåsta ögat.

Efter detta numret är det stressigt, klädesbyte ska ske, peruker ska bytas och förberedelse för andra nummer ska fixas. Efter all denna stress har det blivit dags för "polka". Här bär vi rödaklänningar med vita tyllkjolar för att ge kjolen en höjd, vi bär pageperuker med en polkahatt samtidigt som i har höga, randiga polkastövlar. I detta numret krävs enormt mycket energi, att spela ut sig, sjunga med och le som bara den. En liten dans, några steg och några "vingar" sker. Därefter åker jag snabbt u för att ta av mig mina stövlar, dem ja jag nämligen inte ha till nästa moment. Jag åker snabbt ut på isen igen, tar fatt i Anton och gör ett litet lyft för att sedan jivea loss. När vi har jiveat loss är det dags för bounce spin. Den går ut på att Anton tar tag i ena mitt ben oc jag slänger mig tillsammans med centrifugalkraften ut och bouncas upp och ner ett antal gånger för att sedan komma upp på fötter igen. Spänner jag mig inte som en tok i detta lyft kommer det inte sluta bra. Sen är numret klart (för vår del) och vi åker ut.

Nu dags för nästa moment. När jag skyndat mig som tusan och haft så bråttom att jag nästan slängt kläderna lite här och där (nä där ljög jag, allt hamnar i min låda) så är det i alla fall dags för parsolo. Anton har åkt ut på isen och väntar längtansfullt på mig där. Jag kommer ut och vi träffas på mitten genom att göra ett hip lift. Under ett hip lift behöver jag spänna hela kroppen och splitta med benen. Efter detta saxar vi vidare mot nästa moment som är en liten "glidning" eller ett lägre "lyft". Efter det kommer ett litet lyft till för att sedan gå mot en så kallad "half drape". Där tar han tag i mitt ben oc rygg samtidigt som han för upp mig över sitt huvud med sträckta armar. Här gäller det att spänna sig för att göra det lättare för Anton och för att få en balans. Efter detta lyftet kommer ytterligare ett lyft. "Plattern" som jag la upp bild på igår. Sen slutar det programmet.

Nästa program är vals, här är vi stolta "ryska" tjejer som åker till filmen anastasias vackra musik. I detta numret valsar jag med min pojkvän (inte paråkare partner). Här krävs en bra hållning med hakan upp i vädret och samåkning för att skapa en fin vals.

Efter det numret är det dags för "renarna". Japp, ett flertal unisex renar åker ut för att underhålla publiken. Här är det mycket samåkning som gäller, saker ska ske samtidigt. Det kommer lite passager, lite snurrar och lite flörtade med publiken. Sen åker jag ut för at återigen komma in som en ren. Då åker vi ut med viftande armar för att sedan göra en lowspin. Den är ansträngande men rolig, därefter lite dans med kaninerna för att avsluta med ett rolup som innebär att jag rullas upp på hans axel i en "kullerbytta".

Sen är det dags för sista finalnumret. Här är jag en nyårsklocka tillsammans med tolv andra tjejer. Här gäller lite paråkning och allmänt fin åkning.

När showen är slut är det dags för att bära in kläder, städa sminkborden och städa generellt sett. Även snöra av skridskorna och få slappna av lite.


Den andra bilden är tagen från Gp's hemsida!
Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: